gran canaria playa del inglés

Gran Canaria Playa del Inglés

Het is verrassend dat Gran Canaria, dat alleen per vliegtuig te bereiken is, een van de grootste homobestemmingen van Europa is. 

In feite is het samen met Ibiza, Sitges en Mykonos. Gay Gran Canaria, vooral geliefd bij veel vakantiegangers, trekt vele homo’s uit heel Europa en in toenemende mate de wereld aan. 

Geliefd

Eenmaal op Gran Canaria zul je snel begrijpen waarom het eiland zo geliefd is bij zijn homoseksuele bezoekers. 

Het is goedkoop, extreem homovriendelijk, heeft een zeer diverse homoscene, goede homohotels, fantastisch weer, verlaten stranden

En de mooiste woestijnen die je ooit zult vinden, op steenworp afstand van je hotelkamer, en vol actie! Het is een combinatie die niet teleurstelt.

Wat te doen in Playa del Ingles? Bekijk het hier >

Een aantal gezellige hotels

Playa del Inglés

Het strand van de Engelsen. Dat is de vertaling van Playa del Ingles. Het is de grootste badplaats op Gran Canaria.

En het staat symbool voor het massatoerisme. In deze bruisende stad met meer dan honderdduizend hotelbedden!, draait alles om het toerisme.

Voor heel veel vakantiegangers is Playa del Inglés een uitstekende bestemming indien je eisenpakket redelijk beperkt is.

Playa del Inglés is een verzameling van accommodaties in de vorm van hotels, appartementencomplexen en heel veel mooi gelegen bungalows. Veelal omringd door een mooie aangelegde tuin.

Winkels

Tussen al deze gebouwen in staan er een aantal winkelcentra zoals de Yumbo, Gran Chaparral en de Kasbah. Deze zogenaamde CC’s (Centro Comercial) zijn de plekken waar horeca en winkels samenkomen. Hier vindt je heel veel souvenirs en kleding voor lage prijzen. Afdingen mag altijd. Hier is het waar het zich in Playa del Inglés afspeelt.

Dit betekent dat een authentiek centrum met gezellige slenter straatjes wel ontbreekt. Deze vindt je in Puerto Rico.

De Yumbo

Playa del Inglés is een ontworpen stad in de jaren zeventig van de vorige eeuw.